Om Katarina

cropped-img_0010.jpg

Jag är utbildad språkkonsult i svenska och har även läst tre terminer litteraturvetenskap. Jag är särskilt intresserad av tillgänglighetsanpassad kommunikation och strävar hela tiden efter tydlig, koncis och rak kommunikation i mitt arbete. I mitt examensarbete ”Och harmen rann kraftigt till” sammankopplade jag mina två huvudsakliga studieämnen – svenska och litteraturvetenskap – och undersökte hur betydelse överförs mellan Vilhelm Mobergs Utvandrarna och dess lättlästa omarbetning. Utöver detta intresserar jag mig för texter i utställningar och hur de kan skapa och bygga upp en utställning på bästa sätt. Jag fick chansen att arbeta med detta under min utbildning i form av en kort praktik på Trelleborgens museum i min hemstad, Trelleborg. Jag föreläser om utställningstexter och fokuserar på hur man bäst skapar balans mellan nödvändig och överflödig fakta, hur man ska tänka när man skriver till en specifik eller ospecifik mottagare och hjälper också till med att ta fram mallar för dessa.

Jag har också studerat digital publicering och under portfolio kan du se exempel på vad jag gjort. Där hittar du bland annat en essäsamling jag både layoutat och bidragit till i form av en essä om kopplingen mellan historisk och nutida kodex. Du hittar också en kommunikationsplan och -strategi framtagen för Rädda Barnens räkning, samt en transmedial produktion som fungerade som en adventskalender i sociala medier i december 2016. Jag älskar att arbeta kreativt och med jobbar gärna med flera delar i ett projekt. Jag ser mig själv som en lagspelare med kameleontfunktion och är lika bekväm i en ledarposition som jag är i en mer nedtonad, utförande roll – eller som kreativ idéspruta! Det finns något roligt och bra att hämta i varje roll.

Vill du komma i kontakt med mig?
katarina.molander91@gmail.com

När jag inte studerar tycker jag om att skriva, vandra i Skåne och spela musik. Jag har spelat tvärflöjt i över femton år och dyker gärna ner i min notlåda när jag har tid över. Jag tillbringar också mycket tid med näsan i skönlitteratur och lägger i snitt tre timmar om dagen på rekreationsläsning. Det går också åt en hel del tid åt fotografering och redigering och jag arbetar primärt med Adobe Photoshop, Illustrator och InDesign.

 

Annonser