Jag har fått jobb!

För en vecka sedan satt jag på en arbetsplats strax söder om Stockholm och väntade på att få komma in på intervju. Det är något galet med intervjusituationer: hur ska man någonsin kunna presentera sig som sig själv? Antingen känner man sig pompös eller obetydlig, eller också känner man sig disträ och desperat efter det där jobbet som så väl behövs. Den här intervjun var dock supertrevlig och även om jag inte fick jobbet var det en oerhört trevlig upplevelse som jag dessutom fick med mig fina referenser från! När jag satt på tåget efter intervjun ringer telefonen och jag blir kallad till ytterligare en intervju. Den här gången mer på hemmaplan – i Malmö. Vi börjar med en telefonintervju, sedan blir jag inbjuden till en personlig intervju. Allt gick bra – uppenbarligen – för nu sitter jag här som anställd i projekt High Stakes vid Flamman Ungdomarnas Hus på Kroksbäck i Malmö. Det är min andra arbetsdag och jag är så glad över att få arbeta med det här gänget.

Än så länge går det mest runt i huvudet: det är så mycket information som ska tas in, processas och slutligen leda till någonting men jag har en bra känsla och längtar verkligen tills jag känner mig ”hemma” här. Det tar säkert lite tid, men så är det ju. Min roll här på High Stakes är i alla fall att fungera som pedagogisk skribent, med viss kommunikationsroll också. High Stakes jobbar med unga i åldrarna 16-25 år som ligger i riskzonen för att utveckla ett spelmissbruk eller –beroende och eftersom det egentligen är olagligt att spela innan man fyllt 18 finns inte mycket vare sig forskning eller åtgärdsprogram att ta till. Vi ska – eller står i begrepp att – utveckla en e-utbildning som ska locka unga att reflektera kring och förhoppningsvis ifrågasätta sitt spelande och de konsekvenser som följer. Det är där någonstans jag kommer in: hur skriver man texter som appellerar till unga människor? Med beroende- eller missbruksproblematik? Hur skriver man pedagogiska texter utan att bli tråkig? Hur ska vi kommunicera ut denna e-utbildning så att den blir attraktiv? Det är ett stort, svårt projekt som jag är otroligt peppad på. Jag kommer från en väldigt priviligierad bakgrund i jämförelse med många av dem som regelbundet besöker Flamman, så det här blir en minst lika stor inlärningsprocess för mig som för ungdomarna som ska ta del av det material jag ska plocka fram.

Jag hoppas att jag kan göra skillnad och att jag ska visa mig bli en god tillgång här. Jag hoppas att de känner att de gjort ett bra val som plockat in mig och givit mig en chans. I jämförelse med många arbetslösa var jag knappt arbetslös – jag slutade officiellt att studera i mitten på februari och den åttonde mars fick jag jobb – men bara på de få veckorna kände jag hur modet svek mig mer än en gång. Det är lätt att säga till en arbetslös att söka jobb, att vara ihärdig och att ringa och presentera sig … men det är inte lika lätt när man inte får ett enda samtal, inte en enda intervju och inte en enda ljusning. Sista veckan innan första ”Välkommen på intervju!”-samtalet kom sa jag både till min mamma och moster: ”Tänk om jag inte får något jobb? Inte ens en intervju? Vad gör jag då?”, för det var precis så jag kände. Nu är jag på andra sidan och det är den konstigaste mest underbara känsla jag varit med om på länge.

Min tjänst är på 75%, så jag har plats i schemat att fylla på med mer om ni har något textuellt ni behöver hjälp med. Korrekturläsning? Språkgranskning? Kommunikations- och innehållsstrategi? Transmedialitet? Hör av er. Jag hjälper gärna till!

Nu ska jag njuta av en kopp kaffe innan jag går och lägger mig. Imorgon är en ny dag på mitt nya jobb!

Annonser

One thought on “Jag har fått jobb!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s